Wednesday, October 15, 2008







15a. TROBADA DE SARDANISTES ADULTS A SORT




El passat dia 12 d´octubre va tenir lloc la 15a. Trobada de Sardanistes Adults a Sort.


La festa va reunir diferents colles de les terres de Lleida com a cloenda dels cursos d´ensenyament de sardanes per a Adults del " SALTEM I BALLEM".


La trobada va tenir un gran èxit de públic reunits tots al Poliesportiu del poble a causa d´un inoportú xàfec que va caure al moment d´iniciar la ballada a la plaça Major.


Els participants van poder demostrar les seves habilitats amb els diferents "Galops d´entrada " i la sardana de lluïment, fent que el públic allí present s´ho passès d´allò més bé.


Tots els grups sardanistes: Amics de la Sardana d´Alguaire, Agrup. Sard. Arbeca Nostra, Dansaires Arlequines, Associació de Dones l´Alosa de l´Albi, Assoc. de Dones les Portelles de l´Espluga Calba, Grup Sard. Balàfia de Lleida, Equipament de la Gen. de Catalunya, Club Jubilats Sant Jordi de Mollerussa, Grup Sardanista Reeixir de Soses, i Sardanistes de Sort van despertar l´interès amb les seves actuacions durant tota la jornada acompanyats amb la música de la Cobla Jovenívola d´Agramunt.


També van actuar els joves de Sort ballant la dansa local dels " Rigodons " i els acordeonistes que ens van delectar amb unes tradicionals cançons pallareses.


Esdeveniments com aquest són una oportunitat magnífica perquè la gent descobreixi i gaudeixi d´aquesta part de la cultura catalana, una cultura singular, oberta a tothom i plural que serveix per a mantenir les tradicions més arrelades dins del nostre país.


La trobada va concloure amb una sardana de germanor de tots els assistents a la festa i el poble de Sort va gaudir una vegada més amb la demostració del nostre folklore.